Maahao.jouwweb.nl
Home » LomiLomi

LomiLomi

Lomi Lomi Massage is een holistische massagevorm uit Hawaï met een sterke spirituele grondslag die gecombineerd wordt met specifieke ademhalingsoefeningen en bepaalde rituelen. De methode werd aanvankelijk beoefend door de Kahuna, de oude Sjamanistische geneesheren op Hawaï. Om die reden wordt de methode ook wel Kahuna massage genoemd..

Tijdens een Lomi Lomi-behandeling wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen wordt gemasseerd.  De bewegingen kunnen erg groot en omvattend zijn, dan weer klein en vurig of zacht en sussend. De bewegingen worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom (mana) in het lichaam gestimuleerd wordt. Tijdens deze massage wordt er gebruik gemaakt van de kracht van alle elementen: aarde, lucht, water en vuur.

De Lomi Lomi massage helpt fysieke, emotionele en mentale stress los te laten, herstelt uw vitaliteit, activeert het lymfesysteem en heeft een diepe werking op het spierstelsel, het zenuwstelsel en de zintuigen.

Deze complete lichaamsmassage zorgt er voor dat vitale energie naar elke plek in het lichaam kan stromen. Doordat het lichaam telkens in één vloeiende beweging wordt aangeraakt komen eventueel opgehoopte spanningen vrij en wordt een goede gezondheid gestimuleerd. Door de ritmische golvende bewegingen wordt het lichaam weer rustig en komt in zijn eigen natuurlijke ritme..

Tijdens de LomoiLomi die ik geef, maak ik meestal gebruik van de tempelstijl..De massage ontstaat in afstemming met de client en heeft een vrije vorm die ik volg..bij de massage maak ik ook gebruik van schelpen. De heerlijke zachte muziek op de achtergrond zorgt voor de juiste ambiance en creert een zuivere ontspannen sfeer. Bij mijn massages is het deel van het lichaam wat niet gemasseerd wordt, altijd afgedekt!

De LomiLomi Massage duurt 70 minuten en kost € 55,- bij laag tarief en € 65,- bij hoog tarief. Om een idee te krijgen wat een LomiLomi massage nu eigenlijk is en hoe deze zijn vorm krijgt kun je alvast onderstaande video bekijken:  http://youtu.be/2tAXNrqBE0s