Maahao.jouwweb.nl
Home » Bamboo

Bamboo

 

 Bamboo Massage is een nieuwe vorm van massage en wint steeds meer aan populariteit. Het is een massage met oude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen en is gebaseerd op de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Volgens de Chinese levensopvattingen kunnen alle natuurlijke verschijnselen in deze vijf elementen worden ingedeeld.

De vijf elementen:

Hout staat in verband met het Oosten, de kleuren Blauw en Groen en de planeet Jupiter.

Vuur staat in verband met het Zuiden, de kleur Rood en de planeet Mars.

Aarde staat in verband met het Midden, de kleur Bruin en de planeet Saturnus.

Metaal staat in verband met het Westen, de kleur Wit en de planeet Venus.

Water staat in verband met het Noorden, de kleur Zwart en de planeet Mercurius.

 

Effect

De bamboo massage is ontspannend, maar ook stimulerend wanneer je energie en kracht nodig hebt. Deze massage kan je helpen om toxines (giftige stoffen) af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en Triggerpoints te verlichten.
De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie.

Techniek

De technieken van deze massagevorm vinden we terug in massages zoals oa. shiatsu en lymfdrainage.

Door middel van bamboostaven worden de zenuwuiteinden in je huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voedsel voor de cellen.

Bij bamboo massage wordt gebruik gemaakt van bamboestokken van verschillende afmetingen,lang en kort, dik en dun. Deze worden speciaal voor deze massage gemaakt om er op een unieke manier mee te kunnen werken, hoewel ikzelf de natuurlijke stokken prefereer omdat deze alle ingredienten bevatten die nodig zijn voor een juiste bamboo-massage..

Bamboo bevat kiezelzuur, wat hetzelfde element is dat kwarts tot kristal maakt en heeft dus dezelfde eigenschappen. Bamboo helpt in het overbrengen van energie en het stimuleert het zelfhelende proces in het lichaam. Bamboo is hard, recht, sterk flexibel, licht en verdeelt gemakkelijk.

De bamboostaven worden ahw gebruikt als een verlengstuk van handen, voorarmen en ellebogen bijvoorbeeld, om een volledige lichaams- massage te geven. Hierdoor kan er met deze massage dieper gewerkt worden en zal deze massage meer effect hebben. Twee belangrijke eigenschappen voor deze massage zijn Piezo- en Pyro-elektriciteit. Piezo-elektriciteit wordt geactiveerd door druk, Pyro-elektriciteit door warmte. Met behulp van de stokken kan er diep gewerkt worden op het lichaam door rollende en drukkende bewegingen te maken.

De bamboo massage kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig waarbij de stokken meestal verwarmd worden. Verder wordt er gebruik gemaakt van essentieele olien, zoals bij de meeste andere massages, waarbij iedere olie weer zijn eigen specifieke werking heeft. Soms gebruik ik ook stenen en schelpen bij deze massage.

Een massage met bamboostaven duurt 70 minuten en kost € 39,- bij een laag tarief en € 49,- bij een hoog tarief.